RiceRide – beta verze měla úspěch!

25.03.2024

RiceRide – beta verze měla úspěch!

Ricedelivery je pro mě koníček, takovej útěk od reality, od práce. Když stříhám X hodin video, dělám nálepky, meme, fotim, upravuju tak nepočítám čas, finanční návratnost, nějaký byznys plán…prostě to dělám, proto že mě to baví.

Baví mě i organizovat sportovní akce a soutěže, ale s Ricedelivery je to trochu složitější. Nechci dělat něco co tu dělá někdo jiný a dělá to dobře. Trackdays a ofiko ježdění se krásně chopil Driftcorporation, dává do toho nesmysl času a energie. Doufám jen že se z toho časem nestane pouze závodní ježdění a tréninky a bude tam stále prostor pro strýtaře a lidi co si chtěj prostě jen zajezdit na okruhu bokem. Něco jako ReviloRide, za mě nejlepší akce v ČR…prostě jen ježdění, vození lidí, zábava, tandemy…

Poslední sraz, kterej jsem napsal veřejně na sociální sítě se dost přeplnil a střecha na šestce byla malá. Ale srazů je spousta a moc v nich nevidim žádnej smysl, když už stát u auta tak raději s pár kamarády na áčku u kafe než mít 200 aut vedle sebe a skoro neznat majitele. Letos mám v plánu jeden sraz/stencíky, malej ale o to víc zajímavější…tak uvidíme jak to dopadne. Jo a měl by bejt v Brně, ha!

Každopádně to mě dostalo k tomu, udělat nějakou projížďku. Začal jsem tedy vymýšlet trasu, plánovat roadbook, zastávky a protože je to pro mě něco nového, pozval jsem jen pár přátel. A myslím že feedback byl víc než nad očekávání. A taky fakt skvělá parta lidí, hodně jsme se nasmáli.

Trasa vedla z KFC v Chuchli, kde byl sraz v 10 ráno. Rozdal jsem roadooky, na přední straně 10 checkpointů a adres, na zadní cca 8 úkolů na daných místech. Sešlo se dost různých aut, od žigulíků, citroenů až k porškám a nissanům s15, novýmu i30n a mini JC work. Dost rozdílná auta a i výkony, proto každá posádka mohla jet podle sebe a první společný bod byl ve 13 hodin v restauraci kousek za půlkou cesty.

Po prvních několika bodech, kde jsme se trochu roztrhali a dostání se konečně na opravdu pěkné silnice za berounem jsme se začli postupně kupit a jet ve skupině cca 7 aut a pak jsme nabrali i další a na oběd dojeli společně. Bylo hodně fajn, že každý jel podle sebe ale v klidu a rámci bezpečí. S15 a e28 jeli většinu přehledných zatáček bokem, protože nám dost začalo pršet. Bylo to fajn.

Po obědě už jsme vyjeli z kopců CHKO Křivoklátsko a jeli svižněji na okreskách směr Plzeň. Po cestě byl ještě jeden z posledních bodů – studánka Kokot. Tam jsme se chvilku prošli, cca 600 metrů, napili se, zkoušeli co tento zázračný pramen dokáže a hodně se u toho nasmáli. Zpátky do aut, párkrát bouchnout kladivem do startéru na SR20DET a směr In Motion Academy Plzeň.

Závěr jsme probrali, jaká byla zvolená trasa, mezery mezi check pointama i celková délka. Dali kafe, pár odvážlivců si skočilo salto do molitanové jámy a postupně jsme se rozjeli zpátky domů.

Celkově mě to bavilo a slíbil jsem účastníkům i ostatním lidem na instagramu a fb, že podobnou akci zopakuji. Napsal jsem si věci, které vylepšit, co a jak udělat ale brzo čekejte událost na FB a možnost přihlášení se na podobnej event!

Skvělé fotky od Jakuba Víta